شماره 888
|
از شکستِ انقلاب مردمی بهمن ۱۳۵۷ تا «آشتی ملیِ» اصلاحطلبان با دیکتاتور
انقلاب بهمن ۱۳۵۷، باوجود کاستیهای این جنبش عظیم مردمی و شرکتکنندههایش در براندازی استبداد سلطنتی، نیروی بالقوهای بود که توانایی هموار ساختن مسیرِ گذار از مرحلهٔ استبدادی بهسوی مرحلهٔ دمکراتیک را داشت. اما انقلاب ۱۳۵۷ شکست خورد، زیرا در همان سالهای نخست انقلاب، حاکمیت سیاسی برآمده از انقلاب وظیفهٔ پاسداری از منافع سرمایهداری غیرمولد و انگلی را خود عهدهدار شد.
|
بزرگداشت رفیق دکتر رکن الدین خسروی

در جهان نگری وی که سهمی سترگ در پردازش نمایش های او دارد، فلسفه ی علمی و باور به سوسیالیسم و جهان انسانی شده نقشی شگرف دارد. رفیق خسروی در جایگاه عضویت در حزب توده ی ایران به آرمان های این حزب کهن و مردم آئین در کاربست جامعه ی انسانی- سوسیالیستی باور دارد و پاک دلانه در این راه پر سنگلاخ می کوشد. او انسانی است فروتن و مهربان و باگذشت که در راه رهایی و سربلندی توده ها فداکارانه گام برمی دارد. |
ضد برند ،
پژوهشی پیرامون نیمرخ تاریک برندهای مشهور جهان
مسعود امیدی
بخش نخست
برند قبل از هر چیز یک مفهوم و یک پدیده اجتماعی- اقتصادی است که منطقاً دارای ابعاد فرهنگی و… نیز هست. مفاهیم یا سازه ها در خلاء شکل نمی گیرند بلکه در یک بستر اجتماعی– اقتصادی واقعی شکل می گیرند و مفهوم برند نیز از این قاعده مستثنی نیست. مادیت اجتماعی– اقتصادی یعنی چگونگی مناسبات اقتصادی و معیشتی و بنیان های مادی تولید، توزیع و مصرف زیر بنای شکل گیری مفاهیم اقتصادی، اجتماعی، حقوقی، فرهنگی و هر سازه روبنایی دیگری در دوره های مختلف تاریخ است. |
یاد محمد جانجانیان
عضو هیات مدیره سندیکای کارگران بافنده سوزنی گرامی باد
رضا فراهانی
 
محمد جان، همه می دانستند که محمد جانجانیان و دوستانش در سندیکای بافنده سوزنی عدالت خواه هستند. کارگران می دانستند که نماینده های آنها ملزم به اجرای قانون و خواهان اصلاح قانون کار شاه، به نفع نیروی کار بودند. تو نظام شاهی را مانع اجرای اخلاق و عدالت می دانستی. مثل تمام مردم که قیام کردند و بعد از تظاهرات میلیونی نظام فاسد را برکنار کردند. شهیدانی چون تو مظهر پاکی و پاک باختگی شدند تا مردم نجات پیدا کنند و آزاد شوند. اما چه بر سر مردم آمد؟
|
مایکل فلین اولین قربانی دولت ترامپ در پروژه مهار
اردشیر زارعی قنواتی
حال این سوال احتمالا ذهن بسیاری را به خود مشغول کرده است که دونالد ترامپ به عنوان شخصیتی که همواره علیه سیاستمداران و الیگارشی حاکم بر نهادهای سیاسی در واشینگتن شعارهای تند داده است چرا در اولین فشارها دست به عقب نشینی می زند.
|
مقاومت و اعتراض در ایران هم کارساز است
یادداشتی از ابوالفضل قدیانی
امیدوارم جناب جلاییپور و دیگران هرچه زودتر نخبگان سیاسی را تحذیر دهند که وضعیت کنونی جریانهای سیاسی جز به انفعالی فلجکننده منجر نخواهد شد. انفعالی که در پس آن شاید انفجاری باشد که خشک و تر را بسوزاند.
|
پشتیبانی از سندیکاهای دموکراتیک مستقل در ایران
و به رسمیت شناختن حقوق کار شناخته شدهٔ بینالمللی
مایلم پشتیبانی قاطع خود را از اهمیت کاری که سندیکای کارگران فلزکار مکانیک ایران و دیگر اتحادیهها و سندیکاهای دموکراتیک مستقل در ایران به پیش میروند ابراز کنم. هدفِ فعالیت آنها، دفاع از منافع کارگران و ادای سهم در توسعهٔ جامعهٔ ایران و کسبوکارهای ایران است.
|
1395/11/26
پیام ترامپ به آمریکا و جهان «بازگشت به ناسیونالیسم»
اردشیر زارعی قنواتی
هم اکنون دیگر هیچ تردیدی وجود ندارد که ظهور پدیده «ترامپیسم» در عرصه سیاسی – اجتماعی آمریکا فراتر از تمایل بخشی از رای دهندگان در تقابل با وضع موجود و موج سواری بر دوقطبی های تشدید یابنده در این کشور، یک کنش جدید در جهان سرمایه داری است که به دلیل بحران های مزمن آن بستر نوع جدیدی از ناسیونالیسم راست در آمریکا و اروپا را فراهم کرده است.
|
1395/11/26
برگردان : م . چابکی
ما گروه کار احزاب کمونیست وکارگری بین المللی بار دیگر قاطعانه و باشدید ترین بیان ممکن تلاش برای منع فعالیت حزب کمونیست اوکراین را که درآستانه جلسه 8 فوریه 2017 درکیف برگزارمی شود محکوم می کنیم. این طرح کمدی دردادگاه اوکراین به منظور نابودی حزب کمونیست اوکراین, نقض آشکار اصول وحقوق بین المللی اعلا میه حقوق بشر و دیگر مفاد کنوانسیون بین المللی می باشد.
|
1395/11/26
جایزه نوبل در اقتصاد
مانتلی ریویو – برگردان : فرشید واحدیان
برندگان جایزۀ ریکس بانک » اشرافیتی » را در اقتصاد شکل داده اند که برداشت های مشخصی را ارتقا داده و برداشت های دیگر را عملا ساکت می کنند. بقول مارکس ، زمانی که در مورد اقتصاد دانان نهائی گرا مینوشت، اقتصاد از نوع سلطه گرش ، بی پرده و بدون هیچ گونه شرمی مبدل به » وجدانی فاسد و انگیزه ای شریرانۀ در حمایت از اقتصاد مبتذل » شده است. یعنی به واقع یک کودتای ایدئولوژیک تمام عیار.
|
1395/11/26
آیا روسیه امپریالیست است ؟ 4
سام ویلیامز –برگردان : هاتف رحمانی
لنین از تمام اشکال سرکوب و نژاد پرستی، نه فقط شونیسم روسیه کبیر که چنین تکیه گاه رژیم تزاری را ثابت کرده بود متنفر بود . در سطح شخصی ، لنین هرگز » جوک های قومی» نگفت . بعد از انقلاب هیچ ملتی مجبور به باقی ماندن در فدراسیون روسیه که به اتحاد شوروی تبدیل شده بود نشده بود .
|